Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    Добре сте с тия малолитражки, че моя разход сега е по 2-3 пъти над този на твоята кола.
    Гледам и нафтата станала колкото 98 ... пък аз с отстъпката го зареждам на цената на 95...
    Начи... нещото дето мога те посъветвам е... запуши и гърлото с едно "LPG" на ламята. Иначе не знам как се издържа на тия цени вече... ба*ти на международния пазар паднаха цените на петрола, цените на горивата в Б-я се вдигнаха... ненормална държава ей.
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
      Гледам и нафтата станала колкото 98 ... пък аз с отстъпката го зареждам на цената на 95...
      Начи... нещото дето мога те посъветвам е... запуши и гърлото с едно "LPG" на ламята. Иначе не знам как се издържа на тия цени вече... ба*ти на международния пазар паднаха цените на петрола, цените на горивата в Б-я се вдигнаха... ненормална държава ей.
      Така е бате, не отива на добре работата. LPG-то е нож с две остриета, ама в краен случай и това е вариянт,че не се издържа вече.
      sigpic Alfasud/156 1.8ex
      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
        Така е бате, не отива на добре работата. LPG-то е нож с две остриета, ама в краен случай и това е вариянт,че не се издържа вече.
        Лашкай си дизела в града бре, газ на V6 си е углавно престъпление по бензиновия кодекс.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Не е нож с 2 остриета, а си е много гот да се движиш наполовин цена .... искаш да се режеш... цъкаш копчето за бензин и летиш аз съм вече на 90 000 на газ и съм сменил 1 филтърче за 50 ст.
          Градско 13-14/100 ; извън средно 9/100(до 100км/ч ->11/100макс (незанивимо от скоростта)
          Last edited by slav40; d.m.y г., 19:34.
          Alfa156 Against All

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Лашкай си дизела в града бре, газ на V6 си е углавно престъпление по бензиновия кодекс.....
            Дизела съм го изтърбушил за основен преглед и двигатела му виси като драно ягне долу в гаража. Карам само вешестицата за сега. Споко газ не мисля да и слагам въпреки ,че звучи доста примамливо.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
              Охо Galeano
              Нали се сещаш какъв е трафика по подбалканския след Сливен... едва ли е вдигнал повече от 90 там и едва ли я е мачкал повече от 120 на магистралата Нормален си му е разхода на човека! Явно този екземпляра също е много добър... чак ми е жал, че я продава за тия пари
              С тези км съм се движил. Средно извънградско 80-100 на места, а на магистралата 120- 140. Иначе май ще я спирам от продажба, ако стане номера да започна в сряда работа, няма да я продавам.
              Alfa 156, 2.0 TS
              VW Vento 1.8- Бившата
              Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
                Не е нож с 2 остриета, а си е много гот да се движиш наполовин цена .... искаш да се режеш... цъкаш копчето за бензин и летиш аз съм вече на 90 000 на газ и съм сменил 1 филтърче за 50 ст.
                Градско 13-14/100 ; извън средно 9/100(до 100км/ч ->11/100макс (незанивимо от скоростта)
                Това 9/100 на бензин или на газ?

Тя мойта сега с разкачена ламбда дава към 10/100 извънградско , градско неща да я засичам ама сякак 15 минимум.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• данните са за газ .... за бензин беше 7-8 извънградско(спокойно каране)преди 4 години - от тогава се кара само на газ ....
                  Alfa156 Against All

Comment

• На изхода на София до горе заредих и след 120км на магистралата към Пловдив пак до горе.
                    Даде разход 12литра за 120км. Исках да е засека с по-бързо и продължително каране колко гори, но все пак вминавах да не гръмне мотора
                    Като цяло се движех с скорости, ~100 ~130 и ~190.
                    Ест. с 190 карах продължително и ест.
                    Вярно, че има и наклон този участък...

Иначе последно 8.7 смесено.

Едит: А да колата е 1.6, без газова.
                    Last edited by R-156; d.m.y г., 22:46. Основание: ДВГ
                    156 TS
                    ex. Spider TS

Comment

• градско-11-13 литра ,извънградско-7-9 литра,зимата градско-13-15 литра ,извънградско- 8.5 - 9.5 литра на 100 км
                      CITROEN SAXO 1.4 VTS-EX...Peugeot 206 1.4 Lx- EX...Fiat Punto Sporting 1.2 16V- EX...Chysler Neon 2.0 lx- EX...Hyundai Sonata 2.0 Auto- EX...Rover 25 1.6 16V- EX...ALFA ROMEO 156 2.0 TS- EX

Comment

• тава засичане е толкова неточно че не си заслужава да се вманиачавате! Навсякъде ви сипват различно количество ( особено газ) и сметките винаги са грешни... отделно е че зависи от толкова много други фактори...

Comment

• тава засичане е толкова неточно че не си заслужава да се вманиачавате! Навсякъде ви сипват различно количество ( особено газ) и сметките винаги са грешни... отделно е че зависи от толкова много други фактори...

Comment

• Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                            тава засичане е толкова неточно че не си заслужава да се вманиачавате! Навсякъде ви сипват различно количество ( особено газ) и сметките винаги са грешни... отделно е че зависи от толкова много други фактори...
                            Затова като се засича се прави от една и съща колонка
                            Така дори да те излъжат както казваш, сметката пак ще излиза вярна защото ще те лъжат с едно и също количество

А относно разхода вече съм доволен стопли се Преди зимата колкото и да го обикалям моя град все не можеше да загрява, но 10л никога не е минавала
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                              тава засичане е толкова неточно че не си заслужава да се вманиачавате! Навсякъде ви сипват различно количество ( особено газ) и сметките винаги са грешни... отделно е че зависи от толкова много други фактори...
                              Напълно си прав.Много зависи колко е натоварена колата, как се кара и какъв е пътя. При последното засичане 440км с 27л. нафта.Два пъти ходихме до Берковица и първото отиване и връщане изхарчи повече от 13, а втория под 13.Климатика е работил само на първото връщане.Пътувахме трима възрастни и двете деца, багажника при всяко тръгване го затварях със сядане отгоре и турбината ми пренадува.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• На мен също подобни налудничави данни от 9 градско за 2.0 16 В ми звучат несериозно. Аз направих експеримент и стигнах до следния резултат:

1. Извънградско (90-100 на 5 предавка) - 6.1/100
                                2. Смесен цикъл (350 градско/850 извънградско) - 8.2/100
                                3. Градски цикъл - 13.0-13.5/100 (смяна при 2000-2500 оборота)

Гориво: РОМПЕТРОЛ ОЙЛ (А-95)
                                Колата от подписа!
                                Last edited by milev86; d.m.y г., 20:29.
                                ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                                DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Working...
                                X